Hvor Højt Skal En Lampe Hænge Over Et Spisebord?

21. July 2021

Det er altid vigtigt at have godt styr på belysningen, hvilket også er ensbetydende med, at man har styr på, hvilken højde lampen skal hænge i. Det er vigtigt at lampem sidder i den helt rigtige højde. Hvis den hænger for højt, så lyser den ikke spisebordet tilstrækkeligt op, og hvis den hænger for lavt, så kan man hurtigt blive blændet af lyset. Herudover er der også et vigtigt æstetisk element i at finde den rigtige højde.

Hvor højt skal en lampe hænge over et spisebord? En god tommelfingerregel siger, at store lamper skal hænge et sted mellem 60-75 centimeter over spisebordet, imens mindre lamper skal hænge 55-65 centimeter over bordfladen. Det er vigtigt, at du måler fra bordpladen til bunden af lampeskærmen.

Hvis du stadig er i tvivl om højden, så er det en god ide at lade en holde lampen i forskellige højder, imens du sidder ved spisebordet. Kun ved at sidde ved spisebordet kan du vurdere om lyset er godt.

Herefter kan du gå lidt væk fra spisebordet imens en holder lampen, for at vurdere det æstetiske i højden. Hvis du har flere mindre lamper, så kan det i øvrigt være enormt flot at hænge dem i forskellige højder.

Hvor stort skal et spisebord være? - Få Tips Her

08.12.2021 Hvor stort skal et spisebord være? - Et spisebord kan have lige den størrelse som du ønsker, dog bør du være opmærksom på hvor meget plads du har til bordet.Find derfor først ud af hvor spisebordet skal stå og må så op h…

Hvor stort tæppe under spisebord?

20.07.2021 Har man prøvet at arbejde lidt med boligindretning i sit eget hjem, så kender man sikkert til det evige problem med, hvor store tæpper man skal vælge. På den ene side, så må det endelig ikke være for lille, men heller ik…